MilujemeVychod - EĽRO alebo najstarší festival ľudových remesiel v Európe

EĽRO alebo najstarší festival ľudových remesiel v Európe

Zaujímavosti

Zdieľaj

Festival EĽRO - Európske ľudové remeslo v Kežmarku je najväčšou prezentáciou ľudových remesiel na Slovensku. Tento festival vznikol v roku 1991 ako prvý svojho druhu v Európe. Organizuje sa každý rok počas troch dní druhého júlového víkendu.


Svojimi výrobkami sa na ňom prezentujú remeselníci a ľudoví umelci nielen zo Slovenska. V priebehu podujatia si návštevníci môžu vyskúšať technológiu výroby niektorých výrobkov priamo na mieste. Pod rukami šikovných remeselníkov sa rodia zaujímavé výrobky z dreva, prútia, slamy, šúpolia, kože, hliny, kovu, skla a iných materiálov. Festival dopĺňa bohatý kultúrny program s vystúpeniami folklórnych súborov, sokoliarov, pouličného divadla či šermiarov.

Malá "ochutnávka" z tohtoročného festivalu.

EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO
EĽRO

Autor foto: Anna Revická

Už ste čítali?

Kamenický hrad. Raz v ňom sídlila šľachta, inokedy zbojníci

Málokto vie, že severne od Lipian, nad obcou Kamenica ležia ruiny Kamenického hradu. Od hlavnej cesty ho poriadne nie je ani vidieť, javí sa skôr iba ako kopec.

Richard Pavlovič: Rodokmeň je rodinná detektívka

Jeho vášňou je história a hľadanie súvislostí v dejinách. Dnes už rok a pol šéfuje Štátnemu archívu v Košiciach.

Bazy čiernej by sa kelti ani nedotkli

Baza čierna je liečivá, ozdobná a v každom smere úžitková rastlina. Rozmanité použitie nachádza v kuchyni aj v bylinkárstve. V pohanských kultúrach bola považovaná za krík života a smrti.

Top