MilujemeVychod - Výnimočný koncept alternatívneho vzdelávania už aj na východe

Výnimočný koncept alternatívneho vzdelávania už aj na východe

Odporúčame

Zdieľaj

Rodičia a deti z východného Slovenska budú mať od septembra 2019 príležitosť navštevovať jedinečné vzdelávanie Školy intuície.

Ide o nový pokrokový projekt rozvíjajúci sa v posledných 5 rokoch na celom Slovensku, v rámci ktorého sa deti dostanú k možnosti rozvoja tých schopností a zručností, na ktoré sa v bežnom klasickom školstve zabúda. Rozvoj funkcií pravej mozgovej hemisféry ako kreativita, originalita, intuícia, empatia, imaginácia, vizualizácia je nesmierne dôležitý pre harmonický rast dieťaťa. Klasické školstvo sa zameriava na veľké množstvo faktov a zabúda na poznanie človeka ako takého a jeho vnútorného potenciálu. Práve tieto schopnosti budú mať rodičia možnosť rozvíjať u svojich detí v Škole intuície.

Škola intuície funguje ako mimoškolský koncept. Ide o pravidelné víkendové stretnutia jedenkrát do mesiaca počas 2 školských rokov. Na každom stretnutí sa deti venujú niektorej oblasti rozvoja svojho potenciálu. Za pomoci rôznych zábavných hier, pohybových aj jemnomotorických cvičení alebo dychových a koncentračných techník si aktivujú deti tie centrá svojho mozgu, ktoré boli doteraz „spiace“ alebo málo využívané. To im pomáha následne v živote aj v škole riešiť rôzne náročné úlohy, hľadať nové riešenia, predvídať situácie, vcítiť sa do ľudí.

skola intuicie

Dôležitou súčasťou sú aj pravidelné sedenia s rodičmi detí po každom workshope, na ktorých sa rodičia dozvedia, s akou témou deti pracovali a dostanú k nej podklady pre domáce cvičenia, aby sa novovytvorené neurónové dráhy v mozgu posilnili a upevnili.

Dnešné deti sú ohrozené množstvom informácií, prílišným hlukom, zhonom, tlakom na úspech a výkon, odcudzené vo svete svojich mobilov a virtuálnej reality. Povrchnosť, nejednoznačnosť v hodnotách a emóciách, neistota sú súčasťou procesov rozhodovania v čoraz zložitejšej spleti dnešného sveta. Škola intuície napomáha rozvoju koncentrácie, stíšenia, vhĺbenia sa do svojho vnútra a následného hľadania odpovedí sám v sebe.


Rodičia detí z iných kútov Slovenska sa vyjadrujú ku tomuto konceptu nasledovne:

„Ja som vďačná, že vďaka Škole intuície má moja dcérka možnosť získať iné zmýšľanie. Tá dnešná konzumná doba pohlcuje deti každý deň. Veľmi si cením prácu lektoriek Školy intuície a jej zakladateľky Ľubky Madudovej. Je to presne to, čo dnešné decká potrebujú: originalitu, sebavedomie, sebalásku, uvedomenie si vlastnej jedinečnosti a zodpovednosti...“ Erika Sloviaková, mama a majiteľka portálu LenPreZdravie, Pezinok

„Som rada, že sme túto Školu intuície využili v takom veku nášho syna, keď sa dá toho tak veľa rozvíjať. Môj 9-ročný Maroš sa veľmi teší na každé stretnutie a my rodičia čerpáme cenné rady od lektorky, ktorá nám vždy priblíži, čím sa deti zaoberali a čo môžeme ďalej doma trénovať. Rozvoj intuície a pravej hemisféry považujem za dôležitú súčasť vývoja každého dieťaťa a vrelo odporúčam každému rodičovi.“ Dana Oberučová, mama a vysokoškolská učiteľka, Lipt.Mikuláš

„Veľmi sa nám páči, že deti vidia aj iný pohľad na ,,bežnú realitu'' a úspešne využívajú pravú mozgovú hemisféru. Pokiaľ ešte ako deti uvidia a uveria, čo dokážu, bude sa im žiť ľahšie a hlavne šťastnejšie, lebo sa nebudú báť nasledovať svoju intuíciu. Pre mnohých je neuveriteľné, čo náš mozog dokáže, keď ho vieme využívať. Ešte nedávno boli na základných školách bežné vyučovacie predmety, ktoré podporovali aj pravú mozgovú hemisféru, ako šitie, háčkovanie, varenie, chlapci sa naučili používať kladivo, klince, drevo... Dnes ich už nájdeme iba v lesných školách alebo za hranicami, napríklad v Rakúsku. Preto som nesmierne vďačná a šťastná, že má dcérka možnosť navštevovať školu intuície a byť súčasťou týchto malých veľkých zázrakov.“ Zuzana Jančoková, mama a prevádzkovateľka portálu KATALÓG ZDRAVIA, Bratislava

skola intuicie

„Pozývame všetkých rodičov, ktorí cítia potrebu umožniť svojmu dieťaťu harmonický a vedomý rozvoj ich plného potenciálu,“ doplnila Ľubka Madudová, zakladateľka ŠKOLY INTUÍCIE

Semináre ŠKOLY INTUÍCIE budú prebiehať 1x mesačne od septembra 2019 do júna 2020 v mestách:
PREŠOV: RHEIA centrum, Jarková 2
KOŠICE: EKOLOR centrum, Južná Trieda 82
Viac informácií nájdete na www.intuicia.eu

Už ste čítali?

Kamenický hrad. Raz v ňom sídlila šľachta, inokedy zbojníci

Málokto vie, že severne od Lipian, nad obcou Kamenica ležia ruiny Kamenického hradu. Od hlavnej cesty ho poriadne nie je ani vidieť, javí sa skôr iba ako kopec.

Richard Pavlovič: Rodokmeň je rodinná detektívka

Jeho vášňou je história a hľadanie súvislostí v dejinách. Dnes už rok a pol šéfuje Štátnemu archívu v Košiciach.

Bazy čiernej by sa kelti ani nedotkli

Baza čierna je liečivá, ozdobná a v každom smere úžitková rastlina. Rozmanité použitie nachádza v kuchyni aj v bylinkárstve. V pohanských kultúrach bola považovaná za krík života a smrti.

Top