MilujemeVychod - V Košiciach sa predstaví Asterix, Obelix i budúci starosta

V Košiciach sa predstaví Asterix, Obelix i budúci starosta

Kultúra

Zdieľaj

S premiérou muzikálu Asterix a voľba starostu sa v nedeľu 17. 2. 2019 o 16.00 hod v sále Historickej radnice v Košiciach na Hlavnej ulici predstaví košické Divadlo hudby. Najnovší muzikál slovenského skladateľa, inštrumentalistu a producenta Miňa Mojžiša je voľne inšpirovaný svetoznámymi postavami dvojice René Goscinny a Albert Uderzo. Tak, ako aj pri predchádzajúcich muzikáloch, je aj v tomto prípade autorom hudby aj textov Miňo Mojžiš.

„Tento muzikál sa narodil počas Miňovej návštevy Paríža, kde ho dopísal po večeroch v hoteli. Vzniklo tak dielo, v ktorom trefne vystihol hravosť i skryté poúčanie pôvodného komiksu Asterix a Obelix, no hlavne jeho charakteristický absurdný francúzsky humor. Postavy majú bohaté a rôznorodé charaktery. Príbeh je síce komický, ale dýcha napätím a akciou,"predstavuje muzikálovú novinku jej režisér Michal Kováčik. „To, že réžia tejto hry pripadla na moju hlavu ma samozrejme veľmi potešilo. Poňal som ju vo sviežom akčnom štýle s kopou malých gagov. Nesnažil som sa kopírovať filmovú produkciu, ale nemôžem poprieť že čiastočne som z nej inšpiráciu čerpal. V hre stvárňujem aj postavu Obelixa, ktorá vďaka mojím proporciám a povahe na mňa sadla ako vyšitá. Postavu Asterixa stvárňuje Igor Žovtík, ktorého podoba s filmovým stvárnením je až neuveriteľná. Bývalého krčmára a možno budúceho starostu si zahrá Michal Baluch, ktorý mal na starosti aj hudobnú produkciu a s Miňom v štúdiu nahral pesničky. Jeho nekompromisnú manželku Angínu Janka Bahurinská a ich rozmaznanú dcéru Anička Bobková. Ostatné epizódne postavy sme si medzi seba spravodlivo rozdelili," pozýva na nedeľu Mišo Kováčik.

TS: Natália Novotná, foto: Marián Cvik

Už ste čítali?

URIAH HEEP vydávajú nový album a hlásia návrat do Košíc po dvanástich rokoch!

Koncertná stávka na istotu známa ako URIAH HEEP sa po dvanástich rokoch vráti s novým programom do Košíc.

Svoje obrazy predstaví pokračovateľka druhej generácie Čičvákovcov

Takmer dve desiatky olejomalieb, na ktorých figuruje žena z rôznych pohľadov predstaví na svojej prvej samostatnej výstave košická výtvarníčka Denisa Čičváková.

Príď si pre novoročnú dávku inšpirácie na Konferenciu jedinečných žien

Na začiatku roka si zvyčajne dávame predsavzatia, ciele, ktoré chceme v daný rok splniť. Ruku na srdce, koľko z nich sa Vám podarilo uskutočniť?

Top