MilujemeVychod - Socha anjela púta pohľady turistov

Socha anjela púta pohľady turistov

Miesta

Zdieľaj

Pri potulkách po východnom Slovensku, je možné naraziť na rôzne kuriozity. Jednou z nich je aj socha anjela v obci Háj. Táto dedinka leží v údolí Slovenského krasu, ohraničená z jednej strany pohorím Miglinc a z druhej strany Hájskym vrchom.

Zdroj: Youtube, Autor: Tomi Design


15 m vysoká socha anjela s odlomeným krídlom nie je úplne “obyčajná”. Polovicu tela má rozstrieľanú a chýbajúce odlomené krídlo leží pri ňom. Tento neobyčajný anjel je vlastne rekvizita z amerického vojnového filmu Za nepriateľskou líniou (Behind enemy lines), v ktorej si zahrali Owen Wilson či Gene Hackman. Niektoré pasáže tohto celovečerného filmu s tématikou vojny na Balkáne, boli v roku 2000 nakrúcané práve v oblasti Slovenského krasu vrátane Zádielskej doliny. Po skončení natáčania filmári darovali sochu obci.





Ak by ste mali pocit, že za jeden deň sa toho dá určite viac stihnúť, v blízkosti obce nájdete aj Hájske vodopády či Zádielsku tiesňavu.

Už ste čítali?

Into The Zoid - prekvapenie z Veľkého Krtíša

Kapelu Into The Zoid založila štvorica muzikantov z Veľkého Krtíša. Po troch rokoch svojej existencie vyšiel skupine debutový album Soundclown.

Premiéra rozprávky plnej kúziel v posledný deň jarných prázdnin

Divadlo Actor pod Vežou Košice pripravilo rozprávku plnú kúziel, zámien a zábavy.

Janka Kadaňková: Robme to, čo nás baví. Vtedy naša práca vyzerá úplne inak.

Koníčky sú dôležité. Ak z nich človek vie urobiť aj svoje zamestnanie, je to veľká výhra.

Top