MilujemeVychod - Tragikomická inscenácia s mysterióznymi prvkami vo Výmenníku

Tragikomická inscenácia s mysterióznymi prvkami vo Výmenníku

Odporúčame

Zdieľaj

Košické Divadlo P. A. predstaví v apríli divákom svoju štvrtú premiéru. Po predstaveniach Bizarnosti všedného dňa, V meste a Denník Mizantropa - MHD Stories prichádzajú divadelníci s úplnou novinkou, tragikomickou inscenáciou s mysterióznymi prvkami nazvanou Denník Mizantropa - Beginning. Je to druhá časť trilógie, ktorej ale všetky tri hry fungujú autonómne, takže divák vôbec o nič nepríde, ak náhodou nevidel prvú časť.

Denník Mizantropa - Beginning je voľným pokračovaním MHD – Stories, prvej časti trilógie. Druhá časť sa ale intímnejšie vnára do duše postáv, obnažuje ich nekonvenčné vzťahy, bolestivé tajomstvá i smutné radosti. Sú v nej opísané svety a strety hlavných hrdinov predtým a medzitým, ako sa odohrali udalosti v prvej inscenácii.

„Bývalý feťák “enviromentalista,“ Šaňo, ktorý užíval zásadne len prírodné látky ako hašiš, muškátový orech, durman, lysohlávky... sa v čakárni psychiatrickej ambulancie zoznámi s melancholickou Evou, ktorá sa zahľadí do mĺkveho Adama trpiaceho nespavosťou. Medzi Adamom a Evou sa vyvinie netradičná lovestory. Hlavnú dejovú líniu odľahčujú aj epizódne rozhovory rôzne psychicky “pokrivených” postavičiek, ktoré si môžete ľahko pomýliť s niekým koho dobre poznáte,“ vraví autorka a režisérka hry ukrývajúca sa za pseudonym Per Absurdus.

Divaldo P.A.

Toto košické divadlo skúšajúce vo Výmenníkoch s podporou K13 a SPOTs projekt ponúkne divákom v tejto hre trocha alternatívy aj experimentovania.

„Hlavnou črtou našich inscenácií je tragikomika, irónia, sarkazmus, ostrý humor a vlažná alternatíva občas koketujúca s experimentom. Nevyhýbame sa tabuizovaným témam, ani štipľavému, alebo vulgárnemu slovníku. Nepoužívame ho však samoúčelne. Vulgarizmy a ostrý prejav neoddeliteľne patria ku charakteru danej postavy, alebo kontroverznej téme, ktorá sa často úmyselne pripletie do našich inscenácií,“ hovorí režisérka a dodáva, že v inscenácií sa stretne minulosť i prítomnosť poznačená osobnými zamlčanými tragédiami postáv, chýbať nebude ani tajomná atmosféra okorenená zhmotnenými paranojami a nočnými morami miešajúca sa s krutou tragickou a komickou realitou.

V hre, ktorej premiéra sa ukutoční v nedeľu 8. apríla 2018 o 19.00 hod. vo Výmenníku na Brigádnickej 2 v Košiciach účinkujú Zuzana Vilímová, Barbora Repková, Igor Žovtík, Brandon Martin Wolfenden a Per Absurdus. Autormi hudby sú Per Absurdus, Daniel Vereb, Ghost Syndicate a svetlá bude mať na starosti Richard Sokol.

TS: Natália Novotná

Už ste čítali?

Tomáš Tejbus: Búrame predsudky, že pouličné stravovanie musí byť nekvalitné

Začínal čistením šalátov a v priebehu šiestich rokov sa vypracoval na pozíciu šéfkuchára v tomto hoteli.

Inšpiratívne stretnutie pre všetky podnikavé a aktívne ženy

Akčné ženy z východu, ktoré si plnia svoje sny, sa stretnú opäť v Košiciach.

Iveta Henzélyová: Tajomstvo ako vyrobiť partu sa dedilo z generácie na generáciu

Pani Iveta spolu so svojou dcérou a mamou zachovávajú starobylé ozdoby hlavy, ktoré sa v minulosti nosili na slovenskom vidieku i v mestskom prostredí.

Top