MilujemeVychod - V Čani zaspieva deväť najlepších detských spevákov

V Čani zaspieva deväť najlepších detských spevákov

Kultúra

Zdieľaj

Už len pár dní ostáva do veľkého finále populárnej detskej speváckej súťaže Hviezdička, ktorú už 27 rokov organizuje košický pesničkár Vlado Železňák.

Za toto obdobie existencie súťaže Vlado a jeho spolupracovníci objavili a pomohli naštartovať kariéru mnohým dnes populárnym speváčkam. Patria medzi ne napríklad „Twiinsky“ Veronika a Daniela Nízlové, Kristína, Natália Hatalová, Anawi, bývalý superstárista Robo Šimko, alebo herec a režisér Braňo Holíček. Odborná porota je pripravená i tentoraz objaviť nový spevácky talent.

„Aj tohto roku sme hľadali talenty z celého Slovenska. Do súťaže sa mohli prihlásiť speváci od 6 - 12 rokov tak, že nám poslali nahrávku pesničky podľa vlastného výberu. Zapojilo sa nám opäť obrovské množstvo spevákov a ich úroveň bola skutočne veľmi vysoká. Milo nás prekvapila aj kreativita zaslaných videí od spevákov, lebo niektoré z nich pripomínali už takmer videoklipy. Ukázalo sa, že tento trend a videonahrávky sú populárne a budeme v nich preto pokračovať aj v ďalších ročníkoch,“ vraví organizátor súťaže Vlado Železňák.

Zo všetkých registrovaných skladieb vybrala výberová komisia súťaže po troch finalistoch z východného, západného a stredného Slovenska. Vlado Železňák hovorí, že tento rok to členovia komisie nemali vôbec ľahké, lebo do súťaže sa zapojilo veľa detí.

„Bola to skutočne náročná úloha. Prihlásilo sa nám približne 150 detí. Najviac a najlepších spevákov bolo z východného Slovenska, zaregistrovali sme ich okolo 80.“

Deväť najlepších finalistov sa predstaví v doprovode živej kapely vo veľkom finále Hviezdičky, ktoré sa uskutoční v piatok 1. 6. 2018 o 10.00 hod. v amfiteátri v Čani.

Oproti predchádzajúcim ročníkom čakajú tohtoročnú Hviezdičku zmeny

„Najväčšou je tá, že sa finále uskutoční v exteriéri, čo bude určite obrazovým obohatením. Scénu budú tvoriť veľké fotky súťažiacich o rozmeroch 1x1 meter a po skončení finále ich rozdáme účastníkom spolu s ďalšími cenami. A ešte jedna novinka do tretice - z finále bude nakrútený videozáznam obohatený o zábery z dronu, ktorý sme pre tento účel objednali. Všetci finalisti dostanú špeciálne trofeje a samozrejme množstvo cien,“ hovorí spoluorganizátor a spolumoderátor Hviezdičky Vlado Železňák mladší a dodáva, že ďalšie info o Hviezdičke nájdete na www.sutazhviezdicka.sk.

Finalisti 27. ročníka Hviezdičky

    VÝCHODNÉ SLOVENSKO:
  • 1. Ema Uličná, Košice pieseň: E. - Sheeran - Photograph
  • 2. Paula Grečková, Smižany okres Spišská nová Ves pieseň: Urszula - Rysa na szkle
  • 3. Vojtech Filip Kopko, Vranov nad Topľou, pieseň: Indila - Dernière Danse

  • STREDNÉ SLOVENSKO:
  • 4. Nela Hanesová, Detva, pieseň: Zuzana Smatanová - Horou
  • 5. Paula Mária Kubinčáková, Liesek okres Tvrdošín, pieseň: Kristína - Mať srdce
  • 6. Sára Varšová, Šumiac okres Brezno, pieseň: ROuMY - Do perín

  • ZÁPADNÉ SLOVENSKO:
  • 7. Matúš Gieci, Bratislava, pieseň: Škampi na žaru - Veľký sen mora
  • 8. Simona Tomíková, Bojnice okres Prievidza, pieseň z Hviezdičky: Nebo nado mnou
  • 9. Anna Mária Zverková, Bratislava, pieseň: Peter Bič Project - Skúšame sa nájsť

TS: Natália Novotná

Už ste čítali?

Festivaly, ktoré stihnete navštíviť do konca prázdnin

Známe i menej známe festivaly na východnom Slovensku.

Eugen Libezňuk: Mnohí rodičia zabudli, že boli kedysi tiež deťmi

Eugen Libezňuk, divadelný a filmový herec. Narodil sa na Ukrajine, avšak už viac ako 30 rokov žije na východnom Slovensku.

Milan Krajňák: Všetko chce svoj čas

Rezbár Milan Krajňák aukciami sôch anjelov podporuje rodiny s ťažko chorými deťmi.

Top