MilujemeVychod - Vandrovanie s cieľom a nie jedným

Vandrovanie s cieľom a nie jedným

Zaujímavosti

Zdieľaj

Ak milujete turistiku, túlanie sa horami a prírodou, viete, že vaša trasa musí mať cieľ. Cieľ, na ktorý keď dorazíte, môžete si povedať: “Dal(a) som to.” A máte zo seba skvelý pocit, že aj napriek boľavým kolenám a otlačeným pätám, ste sa do neho “prebojovali” vlastnou vytrvalosťou.

V sobotu 16. septembra si presne takýto pocit vychutnali 106 “vandrovníci”, ktorí sa zúčastnili 8. ročníka Karpatskej vandrovky - 50 km dlhého turistického pochodu organizovaného Karpatskou nadáciou. Okrem toho, že “to dali”, vedia, že podali pomocnú ruku jedinečnému podujatiu na východnom Slovensku. Každý účastník vandrovky daroval sumu 100 EUR do Fondu Karpatskej vandrovky, ktorý z týchto finančných prostriedkov podporí nápady a zmysluplné projekty na východnom Slovensku.

Karpatská vandrovka

Karpatská vandrovka je určená odvážnym vytrvalcom, ktorým záleží na lepšom východnom Slovensku. Ako sa vyjadril jeden z účastníkov: “Rád podporím túto akciu, pretože viem, že ide o dobrú vec. Aj svojím hlasom mám možnosť rozhodnúť, ktorým organizáciám a projektom bude príspevok poskytnutý. Taktiež mi vyhovuje to, že nie je za tým schovaná žiadna politická strana a akcia je striktne apolitická”.

Vyrážalo sa už o 5.00 ráno z Kúpeľov Štós. Cestu zrána znepríjemnil dážď, ale odhodlancov dôjsť do cieľa určite neodradil. Trasa Karpatskej vandrovky viedla po lesných cestách hrebeňa Volovských vrchov do areálu Čičky v Košiciach. Tí, ktorí si netrúfli na celú trasu, si ju mohli skrátiť o polovicu a vyraziť z Chaty Erika pod Kojšovskou hoľou. Prekonanie celej trasy trvá priemerne 14 - 16 hodín. V cieli čakal účastníkov vandrovky zaslúžený oddych a k tomu teplý guláš, pivo či kofola, hudba, šermiari a zástupcovia jednotlivých OZ, ktoré boli podporené z Fondu Karpatskej vandrovky v predchádzajúcom ročníku.

Karpatská vandrovka

Na štarte. Foto: FB/Karpatská vandrovka.


Karpatská vandrovka

Úspešne v cieli.


Karpatská vandrovka

Šermiarske vystúpenie OZ Sarus.

Grantová výzva na podávanie projektov bude vyhlásená na jar 2018. O tom, ktorý projekt získa podporu rozhodnú samotní darcovia - účastníci Karpatskej vandrovky 2017.

Foto: Anna Revická
Titulná foto: www.hiking.sk

Už ste čítali?

Eugen Libezňuk: Mnohí rodičia zabudli, že boli kedysi tiež deťmi

Eugen Libezňuk, divadelný a filmový herec. Narodil sa na Ukrajine, avšak už viac ako 30 rokov žije na východnom Slovensku.

Aj keď je Ľutina malá dedinka, nudiť sa v nej nebudete

Jedným zo skvostov východného Slovenska sú nepochybne drevené chrámy. Dodnes sa ich zachovalo viac ako 40.

Laura Dittel: Hľadáme cesty, ako urobiť z východného Slovenska dobré miesto pre život

Laura Dittel a jej kolegovia z Karpatskej nadácie hľadajú riešenia, ako odstrániť alebo minimalizovať problémy na východnom Slovensku.

Top