Čoskoro sú tu Vianoce a ak ešte rozmýšľate, ktoré koláčiky by sa mohli ocitnúť na vašom sviatočnom stole, tu je pár tipov:
Sen mnohých gazdiniek - mäkké medovníčky, ktoré nemusia odstáť a ako bonus - s cestom môžete pracovať ihneď.
Prečítať recept
Orechová klasika s podrobným fotopostupom.
Prečítať recept
Aby sa medvedie labky nepolámali pri vyklápaní z formičiek, nechajte ich vychladnúť.
Prečítať recept
Vychladnuté pečivo namáčame v čokoláde. Prípadne môžeme zliepať rovnaké tvary s lekvárom a v čokoláde namočiť až potom.
Prečítať recept
Tradícia pečenia štól vznikla v Drážďanoch v Nemecku. Hovorí sa, že štóla nesmie byť rozkrájaná skôr ako na Štedrý večer po bohoslužbe. Vraj sa tým ochráni dom pred chorobami a nešťastím.
Prečítať recept
Ilustračné foto: pexels, unsplash
Kňaz, ktorý už 20 rokov pracuje s ľuďmi bez domova. Minulého roku zabehol 1550 km dlhý ultramaratónsky beh z Košíc do Vatikánu, ktorým chcel upozorniť na chudobu vo svete.
Festival EĽRO v Kežmarku je najväčšou prezentáciou ľudových remesiel na Slovensku. Tento festival vznikol v roku 1991 ako prvý svojho druhu v Európe.
Jedným z najkrajších vyhliadkových bodov vo Volovských vrchoch je bezpochybne Folkmarská skala - vápencové bralo, ktoré sa majestátne vypína nad obcou Kojšov.