Čoskoro sú tu Vianoce a ak ešte rozmýšľate, ktoré koláčiky by sa mohli ocitnúť na vašom sviatočnom stole, tu je pár tipov:
Sen mnohých gazdiniek - mäkké medovníčky, ktoré nemusia odstáť a ako bonus - s cestom môžete pracovať ihneď.
Prečítať recept
Orechová klasika s podrobným fotopostupom.
Prečítať recept
Aby sa medvedie labky nepolámali pri vyklápaní z formičiek, nechajte ich vychladnúť.
Prečítať recept
Vychladnuté pečivo namáčame v čokoláde. Prípadne môžeme zliepať rovnaké tvary s lekvárom a v čokoláde namočiť až potom.
Prečítať recept
Tradícia pečenia štól vznikla v Drážďanoch v Nemecku. Hovorí sa, že štóla nesmie byť rozkrájaná skôr ako na Štedrý večer po bohoslužbe. Vraj sa tým ochráni dom pred chorobami a nešťastím.
Prečítať recept
Ilustračné foto: pexels, unsplash
Známe i menej známe festivaly na východnom Slovensku.
Eugen Libezňuk, divadelný a filmový herec. Narodil sa na Ukrajine, avšak už viac ako 30 rokov žije na východnom Slovensku.
Jedným zo skvostov východného Slovenska sú nepochybne drevené chrámy. Dodnes sa ich zachovalo viac ako 40.