Čoskoro sú tu Vianoce a ak ešte rozmýšľate, ktoré koláčiky by sa mohli ocitnúť na vašom sviatočnom stole, tu je pár tipov:
Sen mnohých gazdiniek - mäkké medovníčky, ktoré nemusia odstáť a ako bonus - s cestom môžete pracovať ihneď.
Prečítať recept
Orechová klasika s podrobným fotopostupom.
Prečítať recept
Aby sa medvedie labky nepolámali pri vyklápaní z formičiek, nechajte ich vychladnúť.
Prečítať recept
Vychladnuté pečivo namáčame v čokoláde. Prípadne môžeme zliepať rovnaké tvary s lekvárom a v čokoláde namočiť až potom.
Prečítať recept
Tradícia pečenia štól vznikla v Drážďanoch v Nemecku. Hovorí sa, že štóla nesmie byť rozkrájaná skôr ako na Štedrý večer po bohoslužbe. Vraj sa tým ochráni dom pred chorobami a nešťastím.
Prečítať recept
Ilustračné foto: pexels, unsplash
Projektová manažérka na Úrade splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, koordinátorka rôznych projektov a dobrovoľníčka, ktorá sa snaží pomáhať najslabším skupinám okolo nás.
Baza čierna je liečivá, ozdobná a v každom smere úžitková rastlina. Rozmanité použitie nachádza v kuchyni aj v bylinkárstve. V pohanských kultúrach bola považovaná za krík života a smrti.
Asi päť kilometrov na sever od Bardejova, v hlbokých horách Ondavskej vrchoviny, nad rovnomennou obcou, sa rozpadáva ešte stále mohutný hrad Zborov.